All inclusive in Griekenland

Steeds meer Nederlanders boeken een all inclusive vakantie als ze naar Griekenland op vakantie gaan. De exacte cijfers zijn niet bekend, omdat daar geen sluitend onderzoek naar gedaan is, maar de schatting is dat ongeveer een vijfde deel van alle zonvakanties naar Griekenland op basis van all inclusive geboekt wordt. Per eiland kan dit percentage afwijken, zo is er bekend dat met name op de eilanden Rhodos, Kos en Zakynthos een relatief groot aanbod van all inclusive vakanties is.

🔗 alles over all inclusive op Kos
🔗 alles over all inclusive op Kreta
🔗 alles over all inclusive op Rhodos

Met een all inclusive arrangement zijn maaltijden, drankjes, snacks en vaak ook activiteiten en entertainment inbegrepen bij de prijs van je vakantie. Ideaal als je niet voor een onverwacht hoog budget wilt komen te staan voor jouw Griekenland vakantie.

De Grieken hebben al jarenlang een haat-liefdeverhouding met het all inclusive toerisme. Ze beseffen dat er een duidelijke vraag naar all inclusive vakanties bestaat vanuit de markt, maar ze beseffen zichzelf ook enorm goed dat waar all inclusive staan, er weinig ruimte overblijft voor andere horeca. Fysiek is die ruimte er wel, maar commercieel is het een lastiger verhaal. Want als gasten hun eten en drinken ‘gratis’ in het hotel kunnen nuttigen, waarom zouden ze dan hun euro’s buiten het resort in bars en restaurants uit gaan geven?

Een andere aanpak

In de beginjaren werd regelmatig de fout gemaakt om all inclusive hotels te openen binnen bestaande toeristenoorden. Het effect was dat de aanwezige horeca door het toenemend aanbod van all inclusive resorts en de afname van accommodaties zonder all inclusive arrangementen hun klandizie zagen afnemen. Dat had sluitingen en faillissementen van bars en restaurants tot gevolg, wat de sfeer en beleving van een badplaats niet bepaald ten goede kwam. Met name op Kos, Kreta en Rhodos weet men hier alles van.

Op het moment dat de lokale overheden de negatieve bijwerkingen van het all inclusive toerisme in de gaten kregen, begon men het roer om te gooien. Stoppen met het openen van all inclusive hotels was geen optie. Daarmee zouden ze de concurrentiestrijd met andere vakantiebestemmingen zoals Spanje en Turkije kunnen verliezen. In plaats daarvan besloot men om het all inclusive toerisme vooral te concentreren op plaatsen waar het reguliere toerisme en de horeca niet voor de voeten gelopen werd. Op deze manier kan het all inclusive toerisme prima naast het reguliere toerisme bestaan, zonder dat het elkaar bijt.

all inclusive Griekenland

All inclusive resorts in Griekenland

Verspreid over Griekenland kun je in honderden all inclusive resorts terecht om daar een heerlijke onbezorgde vakantie te vieren. Een deel van deze resorts is volledig op basis van all inclusive verzorging, een ander deel biedt all inclusive als optie aan. Veel van de Griekse all inclusive resorts zijn onderdeel van een keten. Deze ketens zijn vaak internationaal actief, maar soms ook uitsluitend binnen Griekenland.

Bekende ketens die in Griekenland all inclusive resorts exploiteren zijn o.a. Ikos, Aldemar, Mitsis, Grecotel, Sensimar en RIU. Een deel van de hotels zijn zogenaamde adults-only resorts. TUI Sensimar is zelfs een complete adults-only keten van TUI Group.

Gemak

Er zijn voor- en nadelen verbonden aan all inclusive vakanties naar Griekenland. Een van de grootste voordelen is het gemak dat all inclusive resorts te bieden hebben. Je hoeft niet te worstelen met betalingen, je hoeft niet te beslissen waar je gaat eten en je hoeft je geen zorgen te maken over extra kosten. In een all inclusive resort is alles binnen handbereik: restaurants, bars, zwembaden, ligstoelen en sportfaciliteiten. Er worden meestal voldoende activiteiten georganiseerd om de gasten te vermaken.

Als je met een bevriend koppel of een groep vrienden naar Griekenland reist, voorkomt een all inclusive arrangement ongemakkelijke situaties of misschien zelfs discussies over de rekening. Je hoeft niet te discussiëren over wie wat betaalt of hoe de kosten verdeeld moeten worden, omdat er simpelweg geen rekening is. Dit draagt bij aan de ontspannen sfeer die kenmerkend is voor een all inclusive vakantie.

All inclusive vakantie naar Griekenland boeken

Via Nederlandse aanbieders kun je uit een groot aantal all inclusive vakanties naar Griekenland kiezen. Het aanbod verschilt per touroperator en ook de prijzen voor all inclusive reizen naar het populaire vakantieland Griekenland kunnen flink uiteenlopen. Kies je voor de zekerheid dat je een bepaald hotel kunt boeken? Wees er dan op tijd bij en met wat geluk pak je dan ook nog een flinke vroegboekkorting mee. Boek je vlak voor vertrek, dan heb je mogelijk een leuke last minute deal te pakken. In het hoogseizoen loop je het risico dat de prijzen door veel vraag en een dalend aanbod juist omhoog gaan.

TUI, Corendon, Sunweb, Prijsvrij en de Vakantiediscounter zijn bekende aanbieders van all inclusive vakanties naar Griekenland. Bij hen vind je een groot aanbod van Griekenland vakanties en boek je je vakantie met SGR-garantie.

all inclusive buffet

Dit mag je van een all inclusive vakantie in Griekenland verwachten

Dit mag je minimaal verwachten:
– gratis ontbijt, inclusief drankjes
– gratis lunch, inclusief drankjes
– gratis diner, inclusief drankjes
– koffie, thee, water, frisdrank, bier en wijn overdag en ’s avonds

De maaltijden vinden meestal in de vorm van een buffet plaats.

Wat veel all inclusive hotels ook bieden:
– gratis andere alcoholische drankjes en cocktails
– snacks overdag
– entertainment, overdag en/of ’s avonds

Bij een standaard all inclusive pakket horen meestal de goedkopere merken drank. Voor de zogenaamde premium dranken moet meestal bijbetaald worden of een premium-pakket afgesloten worden.

De overtreffende trap: ultra all inclusive

Sommige all inclusive resorts gaan nog een stap verder om het hun gasten naar de zin te maken. Dan heb je het meestal over een ultra all inclusive vakantie. Dit product wordt vooral ingezet bij de betere hotels. Het moet de vakantiebeleving naar een ander niveau tillen.

Dit kan de inhoud zijn van je ultra all inclusive vakantie:
– In plaats van buffetmaaltijden genieten van a la carte-restaurants, zodat je een betere culinaire beleving hebt.
– Een grotere keuze uit drankjes, genieten van betere wijnen en mixdrankjes die op basis van premiummerken bereid worden.
– Een minibar op je kamer waar je gratis drankjes uit kunt halen.
– Vaak worden er betere kamers gebruikt voor de ultra all inclusive gasten.
– Roomservice, soms zelfs 24 uur per dag.
– Een butlerservice, waar naast roomservice ook het regelen van vervoer en uitjes onder valt.