Vakantie Griekenland

In het Middellandse Zeegebied ligt Griekenland met zijn unieke mix van eilanden en het vasteland met culturele bezienswaardigheden. Het laatste kunt u ontdekken tijdens een culturele rondreis bijvoorbeeld naar het mystieke Delphi waar het Orakel van Apollo te vinden is. Maar een vakantie in Griekenland kan ook in het teken van de zonnegod Helios staan, bijvoorbeeld op het eiland Kefalonia met ‘het mooiste strand van Griekenland’.

Griekenland bezienswaardigheden

Griekenland heeft dankzij de soms vrij ruige natuur, de adembenemende eilanden, de mooie dorpjes en de vele historische plekken veel te bieden op het gebied van excursies en bezienswaardigheden.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Griekenland op een rijtje gezet:
Griekenland bezienswaardigheden top 10

 

Van Venetiaans Fort tot Valtos Beach

In het zuidoosten van Europa ligt Griekenland. Hier wacht u een unieke mix van natuur en cultuur op het vasteland. Maar ook een strandvakantie is goed mogelijk in ‘Hellas’, bijvoorbeeld in Parga: een badplaats in het noordwesten van het vasteland en gelegen aan de Ionische Zee.
Hier treft u smalle straatjes met Venetiaanse huisjes aan, maar er is ook een keur aan stranden om uit te kiezen. Bijvoorbeeld stadsstrand Krioneri Beach naast de haven, vanwaar u naar het onbewoonde eilandje Panagia kunt zwemmen. Of het grote kiezel- en zandstrand ‘Valtos Beach’. Dit strand ligt op een kwartier lopen vanaf het centrum, maar is in het hoogseizoen ook per watertaxi te bereiken.
Voordat u weer huiswaarts keert, is een bezoek aan dé bezienswaardigheid van Parga een aanrader: de gratis toegankelijke ruïnes van het middeleeuwse Venetiaanse fort. Een bezoek aan dit kasteel kunt u combineren met het nabijgelegen olijfmuseum Paragaea, waar u alles te weten komt over de verbouw van olijven en het maken van onder meer olijfolie. U kunt alles zelf ook proeven of kopen in het winkeltje ernaast. Leuk voor thuis!

Het ‘mooiste strand van Griekenland’

Een strandvakantie Griekenland kan ook plaatsvinden op een van de eilanden, zoals het Ionische Kefalonia met zijn 1.628 meter hoge Enos berg en leuke dorpjes. Hier wordt de witte kaas ‘Myrzithra’ geproduceerd dat goed smaakt met een glaasje witte of rode ‘Robola’ wijn. Wist u dat de romantische oorlogsfilm ‘Captain Corelli’s Mandolin’, naar de gelijknamige bestseller van Louis de Bernières, op dit eiland is opgenomen? Onder meer in het knusse havenplaatsje Agia Efimia, met kiezelstranden aan Myrtos baai en in het iets verderop gelegen Myrtos Beach, ‘het mooiste strand van Griekenland’. Dit vanwege de beschutte ligging aan Myrtos baai, het zachte zand en het diepblauwe water van de Ionische Zee. Oordeel zelf of dit strand zijn titel waard is tijdens een relaxte zonvakantie Griekenland.

Het Orakel van Delphi

Wie zijn vakantie in Griekenland wil vullen met indrukwekkende bezienswaardigheden, kan bijvoorbeeld een culturele groepsrondreis of fly drive maken in de Peloponnesos. Deze ‘roadtrip’ is niet compleet zonder een bezoek aan het mystieke Delphi te brengen. Het Orakel van Delphi ligt 180 kilometer ten noorden van Athene aan de voet van het machtige bergmassief Parnassos. In de Oudheid was dit de zetel van de Pythia die namens de god Apollo vragen beantwoordde. De ruïnes van dit ‘bedevaartsoord’, waar alle lagen van de bevolking naartoe kwamen, liggen verspreid over de berg en bevatten onder andere een amfitheater, de schatkamer van de Atheense bevolking en natuurlijk het ‘huis’ van de god zelf: de tempel van Apollo. Tip van TUI: Koop een combi-ticket dat ook toegang geeft tot het Delphi Archeologisch Museum, met meer opgegraven schatten, zoals het beroemde bronzen beeld van de ‘Wagenmenner van Delphi’.

Meer info over Griekenland

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Griekenland:

alles over Griekenland
de mooiste dorpjes van Griekenland
Griekenland informatie
Griekenland informatie
Griekenland informatie
Griekenland tips
Griekenland weer & klimaat

Griekse bestemmingen

Wij hebben over een aantal Griekse bestemmingen ook een 'voor beginners' site gemaakt. Het gaat om de volgende eilanden en plaatsen in Griekenland:

Kos voor beginners
Kreta voor beginners
Rhodos voor beginners

© Silver Media - alle rechten voorbehouden - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy